Tschandala/Tattaren – Lindy Larsson och Bon Bon Band
Torsdag 24 oktober – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
355 kr
Tid
19:00
tor 24 oktober
Speltid ca: 1 t 30 min

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

I den prisade föreställningen Tschandala/Tattaren bjuder Lindy Larsson med den hyllade orkestern Bon Bon Band i ryggen på en personlig teaterkonsert utifrån sitt ursprung. Han ger en röst åt resandefolket och synliggör en blind fläck i vår svenska historia som genljuder in i vår samtid.

Föreställningen tar sig an stora och komplexa frågeställningar om utanförskap och övergrepp, men också om överlevnad, läkande och frigörelse. Det är en musikalisk manifestation, högspänd cabaretmusik utan skyddsnät och en akut åtgärd för att bevara en hotad minoritet, resandefolket. Det är revision av den svenska historien och en punkig uppgörelse med Strindberg och kortromanen “Tschandala”.

Tschandala/Tattaren har förutom i Sverige också spelats internationellt i Berlin, Wien och senast i Budapest. Skådespelaren, sångaren och romaniaaktivisten Lindy Larsson rör sig flitigt mellan genrer både i Sverige och internationellt och tillhör ensemblen på Maxim Gorki Theater i Berlin.

Han är flerfaldigt prisad för sina insatser på scenen och för föreställningen Tschandala/Tattaren tilldelades han: Teaterkritikernas pris 2022, Stockholms Stads Hederspris för teater 2023 och Katarina Taikon-priset 2023. Tschandala/Tattaren var utvald till den svenska Scnkonstbiennalen 2023 i Stockholm. Tschandala/Tattaren är framtagen i samarbete med Strindbergs Intima Teater

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

GDTF / Teater
Gratis

Life Javier Aranda Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

GDTF / Teater
Gratis

Life – Compañía Javier Aranda Lör 24 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

GDTF / Teater
425 kr

Dorian – Robert Wilson & D´Haus Düsseldorfer Schauspielhaus Lör 24 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL