Life Javier Aranda
Fredag 23 augusti – Kulturhuset Bergsjön

Biljettinfo

Plats
Kulturhuset Bergsjön
Pris
Gratis
Tid
18:00
fre 23 augusti
Speltid ca: 1 t

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Life är en liten pärla till föreställning som vidgar innebörden av ordet handgjort. Med hjälp av sina två händer och innehållet i ett syskrin lyckas den spanske dockmästaren Javier Aranda gestalta ett liv. Milt vansinne och varm humor präglar hans humoristiska berättelse om människans existens – från blöjbebisens födelse ur skrinet och upptäckten av den egna kroppen via mötet med kärleken och drömmarna till det oundvikliga slutet när världen svajar till och själen flyger vidare.

Handens arbete har karaktär och personlighet, i det här fallet mer än en. Nya, unika skapelser kan uppstå ur varje hörn av världen/skrinet, alla unika, alla lika värdefulla. Dockmästaren blåser liv i knotiga aktörer med perfekt mimik och ett rörelsemönster vi känner igen. Med precision gestaltar dockorna det allmängiltiga i människors liv, de ömma punkter där vi alla kan mötas. Livet: absurt, roligt, sant. Och så är det över. Life är en föreställning i litet format – men det är samtidigt stor konst.

Javier Aranda är verksam som skådespelare och dockmästare på scen och film. Han har lång erfarenhet av att bygga dockor såväl till sina egna föreställningar som till andras verk. Javier Aranda intresserar sig särskilt för relationen mellan dockan och dockspelaren. Med Life visar han vad tjugo års fokuserat arbete inom en konstart och ett hantverk kan göra. Aranda låter sina dockor spela så att vi känner igen varje gest, men han excellerar inte bara i tempo och teknik utan verkar också kommunicera med dem. Dockmästaren ser ut att ha lika roligt som publiken.

Allt det som gör människor mänskliga berättar Aranda om på dockornas raka, enkla språk. Det är genialt – och fruktansvärt kul.

Life vann 2022 The Golden Dragon Award för bästa föreställning.

Föreställningen är ordlös.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Dans / GDTF / Musik
180 - 625 kr

Atlas Song – Anna von Hausswolff & Imre och Marne van Opstal Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Cirkus / GDTF
180 - 405 kr

Yé Cirque Baobab Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

GDTF / Teater
Gratis

Life – Compañía Javier Aranda Lör 24 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL