Väntrummet – Mia Hellberg & Marco Wihlborg
Tisdag 19 november – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
280 kr
Tid
19:00
tis 19 november
Speltid ca: 1 t

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Vad bekostar receptet på framgång? Huruvida det finns ett sådant recept beror på vad man definierar som framgång och ligger helt i betraktarens eget öga. I flera västerländska nationer talas det allt mer om psykisk ohälsa, samtidigt som diverse diagnoser närmast kommit att bli trend snarare än avvikelser. Den mentala hälsan står som grund till denna dansföreställning, med ensamhet, rubbad självbild och en avsaknad av verklig kommunikation som konsekvenser av ett konstant fokus på jaget.

Vänskap som uppstår, relationer som splittras, vägar som aldrig korsas eller ett hopp om att vi går mot bättre tider. Tiden vi ber om eller tiden vi inte önskar oss har med allt att göra och vad händer när vi stannar upp och faktiskt tar vara på den. Känner vi oss då fria eller fängslade? Hur som helst är tiden ett faktum och att vilja få den att stanna upp eller snabbspola oss igenom de tråkiga delarna av livet är något vi alla är med om vare sig det handlar om att arbetsdagen ska ta slut, att äntligen få åka iväg på den där semestern eller att en ska göra karriär.

Under föreställningen kastas vi in och ut ur de olika karaktärernas personliga resor som både flätas samman, splittras och som bara existerar parallellt med varandra kring den delade upplevelsen av en väntan. Stundtals drivs Väntrummet av dansanta monologer, kaotiska koreograferade konflikter samt fina och vackra möten mellan individerna på scen. Ibland räcker ett ord för att beröra och i andra fall säger gester mer än ord… Det är precis vad Väntrummet är. Kombinationen av det fängslande och dansanta kroppsspråket som berättande bryts av med direkta dialoger individerna emellan och ger en stark uttrycksform och en nödvändig kontrast till varandra. Välkommen in till väntrummet, ett rum för ventilation och framgång.

Dansare: Mia Hellberg & Marco Wihlborg

Föreställningen är framtagen inom ramen för ett produktionsresidens som arrangeras av
Västra Götalandsregionen och Göteborgs Dans- och Teaterfestival i samverkan med Stora Teatern, Vitlycke Centre for Performing Arts, Vara konserthus, Mölndals Stad, Uddevalla Kommun, Vänersborgs Kommun, Alingsås Kommun samt Borås Stad och Regionteater Väst.
Med stöd av Kulturrådet.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Dans / GDTF / Musik
180 - 625 kr

Atlas Song – Anna von Hausswolff & Imre och Marne van Opstal Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Dans / GDTF
425 kr

Unetsu – The egg stands out of curiosity – Sankai Juku Lör 24 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Dans / GDTF
205 kr

Cosmetic Demons – A Choreographic Salon – Sindri Runudde Ons 28 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL