My Dear Companion – Releasekonsert
Onsdag 29 maj – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
150 - 250 kr
Tid
19:00
ons 29 maj
Speltid ca: 1 t 30 min
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

När My Dear Companion släppte sin debutskiva Sister´s Tears 2021, så gjorde de det med en bejublad och slutsåld releasekonsert på Skeppet, Göteborg. Med ett par Europaturnéer och en lång rad konserter på hemmaplan i bagaget släpper de nu sitt andra album Well of Time, och detta firas med releasekonsert på Stora Teatern den 29 maj.

My Dear Companions musik tar avstamp i den trestämmiga sångtradition som hör oldtime country och amerikansk bluegrass till, med stor inspiration från artister som Dolly Parton, Carter Family och Ralph Stanley.

Well of Time är bandets andra skiva och markerar en ny riktning i trions konstnärskap. Albumet är en samling kollektivt skrivna låtar inspirerade av american folk-traditionen, med texter som kretsar kring livet, avsked och tiden.

My Dear Companion spelar sin musik med en enorm närvaro och värme – det är vemodiga visor med ett aldrig sinande hopp, hjärtskärande cowboyballader om liv och död och inte minst jublande kärlekssånger i fenomenal stämsång ackompanjerad av trions avslappnade och svängiga spel. Det är storslaget i sin enkelhet och det sårbara och ärliga i texterna går rakt in i hjärtat.

Alldeles speciellt just på denna konsert är att My Dear Companion kommer att gästas av Göteborgs Countrykör, en kör som trion startade hösten 2023. De kommer lyfta taket.

Hannah Shermis – sång, banjo och dulcimer
Lea-Marie Sittler – sång och gitarr
Agnes Åhlund – sång och cittra
Gäster: Medlemmar ur Göteborgs Countrykör

“[This] track captures everything the band does so well, the seeming simplicity of the acoustic sound belying the track’s nuanced depth, where heartfelt emotion and wistful loss are underpinned by a certain intensity too. As the verses cycle and the vocal melodies grow, it is this intensity that stands out. The spirit rooted in the American folk tradition, where pain and beauty are wrapped up as one.” Jon Doyle, Various Small Flames

“Trion låter den fenomenala stämsången stå i första rummet och fungera som ett sammanfogande kitt. De tre turas om att sjunga lead – och alla gör det bra – men det är i de gemensamma insatserna som det glimmar till och tankarna går till såväl Carter family som Parton/Ronstadt/Harris.” Lira Musikmagasin

Läs mer på My Dear Companions hemsida.

Du kanske även gillar

Dans / GDTF / Musik
180 - 625 kr

Atlas Song – Anna von Hausswolff & Imre och Marne van Opstal Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Konsert / Musik
350 kr

P´aquí, p´acá, p´ayá, payún! Ons 4 sep – Stora Teatern

Konsert / Musik
395 kr

Händel: Hercules – Göteborg Baroque Sön 8 sep – Stora Teatern