Bucket List -Schaubühne Berlin
Fredag 30 augusti – Göteborg Stadsteater

Biljettinfo

Plats
Göteborg Stadsteater
Pris
355 kr
Tid
20:00
fre 30 augusti
Speltid ca: 1 t 10 min

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

När Robert Splitter vaknar en lördagsmorgon är hans värld slagen i spillror. Inget av det han tidigare tog för sant är längre giltigt, allt är förändrat, fördärvat. Han driver omkring i ruinerna av sin tidigare existens. Terapi i ett sånt här läge vore rena skämtet. Av en slump kommer Robert i kontakt med Zeitgeist, en skum startup med siktet inställt på den globala marknaden. Företaget erbjuder en unik behandling mot PTSD och garanterar att traumat kommer att raderas för gott. Men innan patienten blir fri får han räkna med att uppleva ett visst obehag…

Bucket List består av en räcka hallucinationer. Det är en berättelse om en berättelse som faller isär. Scenkonstnären Yael Ronen är känd för drastisk humor och bitande satir, men i den här uppsättningen försöker hon gestalta ett läge där det gemensamma språket korrumperats och utrymmet för fri lek raderats under världspolitikens förstoringsglas. Föreställningen innehåller visserligen några blinkningar i ironisk riktning, men framför allt är det en melankolisk, musikalisk betraktelse över en sönderfallande, obegriplig värld.

Tillsammans med kompositören Shlomi Shaban har Yael Ronen med musikens och kroppens hjälp utforskat minnenas avgrund, den som får ta emot allt hjärnan skyfflar undan. Robert Splitters konfliktfyllda barndom, den första kyssen, relationen som sprack – allt flyter upp till ytan i och med det nya traumat. Behandlingens biverkningar skapar en omtumlande röra som måste genomlevas innan en traumafri tillvaro kan nås.

Fyra skådespelare i klassiska, svarta kostymer guidar publiken genom Robert Splitters inre landskap till tonerna av briljanta ballader, framförda live av tre musiker. Repertoaren har drag av allt från Broadway och cool jazz till sugande tango och medryckande pop.

Yael Ronen är en flerfaldigt prisbelönad författare och regissör, född i Jerusalem men sedan många år verksam i Tyskland. Hennes internationella genombrott kom 2010 med Third Generation, en föreställning där hon sammanförde skådespelare från Tyskland, Israel och Palestina.

Föreställningen framförs på tyska och engelska med svensk text.

Presenteras genom Prospero Extended Theatre, finansierat av EU Kreativa Europa.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

GDTF / Teater
Gratis

Life Javier Aranda Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Dans / GDTF / Musik
180 - 625 kr

Atlas Song – Anna von Hausswolff & Imre och Marne van Opstal Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Cirkus / GDTF
180 - 405 kr

Yé Cirque Baobab Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL