VIVA! Manuel Liñán
Lördag 31 augusti – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
355 kr
Tid
19:00
lör 31 augusti
Speltid ca: 1 t 30 min

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Ett minne: en pojke låser dörren, tar på sig sin mammas gröna kjol, sätter blommor i håret, sminkar sig och dansar en eldig flamenco framför spegeln. Det är ett fullständigt otänkbart beteende, en skam så stor att den omsluter pojken i många år. Men känslan kan inte fängslas, den bryter sig loss och ur den gror en passionerad föreställning – en livsbejakande hyllning till den urkraft som är all rörelses ursprung. Dansen öppnar en port som varit igenbommad och river barriären mellan det privata och det offentliga.

Flamenco kan i ena stunden vara introspektiv, mjuk och subtil och i nästa ögonblick explodera i ett utbrott av starka känslor. Dansstilen präglas av starka, traditionella könsnormer. I ¡VIVA! får publiken möta några av Spaniens främsta flamencodansare. De är alla män och klädda i de vackra, allt annat än blyga kreationer som är så starkt förknippade med flamencon. Det är en orgie i starka färger, prickar och spetsar, långa volanger. Att som man klä sig i kvinnokläder kan motsägelsefullt nog vara ett sätt att visa sig naken, att exponera sig för omvärlden. Men framför allt är det ett sätt att uttrycka en av de många möjliga identiteter som finns i varje mänsklig kropp.

¡VIVA! bryter med flamencons fixerade könsroller – och gör det med glädje och äkta känsla. Minnet av de förbjudna stunderna bakom den låsta dörren bjuder upp till en exalterad dans av tårar och triumf. Publiken lämnar föreställningen med blöta kinder och bankande hjärta. Ny, outforskad terräng ligger framför den traditionella flamencon. Allt är möjligt.

Manuel Liñan är född och uppvuxen i den spanska flamencotraditionen. Han är en mångfaldigt prisbelönt dansare och koreograf, högt beundrad för sin vassa teknik, makalösa precision och flödande energi. Manuel Liñan är känd för att med uppriktig kärlek och respektfull nyfikenhet utforska den traditionella flamencon och har förmågan att förnya traditionen och göra den relevant för nya generationer. ¡VIVA! är en av hans mest bejublade föreställningar, en färgstark komposition där han själv står på scenen tillsammans med sex dansare, musiker och sångare.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

GDTF / Teater
Gratis

Life Javier Aranda Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Dans / GDTF / Musik
180 - 625 kr

Atlas Song – Anna von Hausswolff & Imre och Marne van Opstal Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Cirkus / GDTF
180 - 405 kr

Yé Cirque Baobab Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL