Kulunka Teatro – André & Dorine
Onsdag 28 augusti – Göteborg Stadsteater

Biljettinfo

Plats
Göteborg Stadsteater
Pris
280 kr
Tid
20:00
ons 28 augusti
Speltid ca: 1 t 30 min

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Komedi, tragedi, relationsdrama, maskspel – den här unika föreställningen är svår att placera i ett fack, men säkert är i alla fall att den griper tag så som ett mästerverk ska göra.

André och Dorine har levt tillsammans i många år; och deras kärlek går på rutin. Likt många andra par har de båda åldrande konstnärerna börjat ta varandra för givna, och en viss likgiltighet har infunnit sig. Men när en allvarlig sjukdom invaderar deras liv förändras allt. Det blir plötsligt viktigt att minnas, återskapa och återuppleva den kärlek som förenat dem genom alla år.

André & Dorine handlar om kärlek och glömska. Det är en drabbande gestaltning av såväl livslång gemenskap som människans behov av att hålla sina minnen vid liv. Föreställningen är också en hjärtevärmande hyllning till teaterns förmåga att gestalta de allra mest intima banden mellan människor.

Med hjälp av uttrycksfulla masker ger tre skådespelare liv åt femton karaktärer. Spelet är tyst, men ändå är det ingen tvekan om vad som pågår mellan de båda åldringarna. Deras vardagsliv och de utmaningar som demensen skapar gestaltas med osviklig tajming. Ingen kan missförstå vare sig handling eller psykologi, trots att inga ord uttalas. De komiska poängerna sitter klockrent, men skrattet fastnar i halsen. André & Dorine är en känslomässig bergochdalbana, och tack vare sin bitterljuva blandning av sorg och humor blir föreställningen en scenkonstupplevelse man inte glömmer i första taget.

Även om föreställningen saknar ord är manuset viktigt för Kulunka Teatro. Det är framtaget i en kollektiv arbetsprocess och noggrant konstruerat. Detaljrikedomen är förmodligen nyckeln till den starka igenkänning som verket mötts av världen över. Föreställningen förstås av alla, oavsett språk eller kultur, och har gjort succé i över 30 länder.

Kulunka Teatro grundades 2010 i den baskiska delen av Spanien. Gruppen förenas av ett starkt intresse för att experimentera med olika teaterspråk. Deras målmedvetna arbete med att skapa angelägen teater för alla har väckt mycket uppmärksamhet och resulterat i många priser. André & Dorine är gruppens första uppsättning, och den turnerar alltså fortfarande, 13 år efter att den hade premiär.

Föreställningen är ordlös.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Barn / Kollo / Kurs / Teater
2 500 kr

Lilla Aftonstjärnans Teaterkollo Tis 30 jul – Aftonstjärnan

GDTF / Teater
Gratis

Life Javier Aranda Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Dans / GDTF / Musik
180 - 625 kr

Atlas Song – Anna von Hausswolff & Imre och Marne van Opstal Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL